Uddannelsesplan

Vejledning af voksne i retning af en erhvervsuddannelse er lidt kompliceret, så her er en guide til hvordan, det kan gribes an:

  1. Tag en grundig samtale om hvilken uddannelse, det kan være. Lyt efter skolebaggrund, motivation og erfaring. De typiske motiverende faktorer er bedre jobchancer og en højere løn. Det spiller også ind, at langt de fleste får meget merit, og dermed kan afkorte deres uddannelse. Du kan bruge hjemmesiden: www.uddannelsesloeft.nu. Det er også en mulighed at ringe til e-vejledningen på: 70 22 22 07
  2. Du vil efter al sandsynlighed også støde ind i nogle barrierer, hvor økonomi under uddannelsen er den største, og andre kan være ordblindhed eller frygt for at vende tilbage til skolebænken. Hvis vi tager det sidste først, så er skolerne efter reformen i 2015 forpligtet til at skabe et pædagogisk miljø for voksne, så man vil møde andre i samme situation. Der er også god hjælp at hente med hjælpemidler for ordblinde. Økonomien kan være svær at vejlede om, før I kender længden af uddannelsen; men nedenfor er der en oversigt, hvor økonomi også indgår:

 

 

 

 

Nordsjællands Rekrutteringsservice

Trollesmindealle 27

3400 Hillerød

Telefon: 72 32 31 20

E-mail: kontakt@nrs.support