Voksenlærling

I Danmark er en erhvervsuddannelse som udgangspunkt en vekseluddannelse mellem skoleperioder og læretid i en virksomhed.

EUV 1 elever skal ikke i lære, da de har fået merit for hele den praktiske del af uddannelsen. EUV 2 og 3 elever skal i lære. Du kan med fordel vejlede borgeren om, at den kommende læreplads kan få op til 40 kr. i timen i tilskud, hvis de ansætter en voksenlærling. Virksomheden søger tilskud i egen kommune; men det er vigtigt, at du vejleder om borger er berettiget til ordningen.

 

Reglerne er forenklede pr. 1. april 2018, så udgangspunktet er, at ufaglærte ledige altid udløser tilskud, personer med forældede uddannelser har også gode muligheder, mens faglærte skal have mindst 6 måneders ledighed. Læs mere her: https://star.dk/media/6250/skema-over-reglerne-forsoeg-med-en-forenklet-voksenlaerlingeordning-pr.pdf

 

Voksenlærlingeordningen kan derfor være en god mulighed for kontanthjælpsmodtagere og personer med en videregående uddannelse, de ikke har brugt i mindst 5 år. Her kan det være et problem for borgeren, at skulle leve af SU under grundforløbet. Alternativt kan borgeren lave en aftale med en arbejdsgiver om ’Ny mesterlære’, hvor man starter i praktik i stedet for på skole. Dermed får man elevløn under hele uddannelsen.

Nordsjællands Rekrutteringsservice

Trollesmindealle 27

3400 Hillerød

Telefon: 72 32 31 20

E-mail: kontakt@nrs.support