Arbejdsmarkedet efterspørger flere faglærte, alt imens tendensen over tid er stigende ledighed og faldende løn for ufaglærte. Kortest mulig vej til varig beskæftigelse kan altså meget vel gå gennem uddannelse.

Erhvervsuddannelse for voksne (EUV) starter altid med en realkompetencevurdering (RKV). Her afklares det, hvor lang en bestemt uddannelse vil være, når der gives merit for erfaring, AMU-kurser og evt. andre uddannelser. Alle ufaglærte uanset målgruppe har retskrav på en RKV.

RKV-en er rettet mod én bestemt uddannelse, og foregår på den skole, hvor uddannelsen udbydes. Borgeren skal derfor være afklaret om, hvilken uddannelse hun ønsker.

I samtalen kan du informere om muligheden for at bygge videre på den erhvervserfaring, vedkommende har. Det vil ofte være en kort uddannelse (EUV 1 eller 2) eller bruge uddannelsen til at skifte branche. Det vil være en længere uddannelse (EUV 3).

Sådan griber du det an som jobkonsulent:

Tag en grundig samtale om hvilken uddannelse, det kan være. Det handler om tidligere erfaring, ønske om bedre jobchancer og en højere løn. Du kan bruge hjemmesiden www.uddannelsesloeft.nu.

Bestil tid til en RKV – find tid og sted på www.efteruddannelse.dk, du kan også søge på ’RKV’ på Unords hjemmeside www.unord.dk. RKV til det merkantile område bestilles direkte hos vejlederen på Knord, Birgit Olsen (bo@knord.dk). Husk Jobcentret betaler for alle RKV-er, vi tager initiativet til! 

Efter RKV-en tager du en samtale med udgangspunkt i den personlige uddannelsesplan. Den kan handle om vilkårene, som afhænger af målgruppe og borgerens situation:

Voksenlærling
Virksomheden søger tilskud i eleven eller lærlingens bopælskommune; men det er vigtigt at du vejleder om, om borgeren er berettiget til ordningen. Reglerne er forenklede pr. 1. januar 2020.

Hvis øvrige betingelser er opfyldt er udgangspunktet at ledige ufaglærte eller faglærte med forældet uddannelse udløser et tilskud på 45 kr/t i hele uddannelsesperioden. Ledige faglærte skal have 6 måneders forudgående ledighed for at kunne udløse tilskud og beskæftigede ufaglærte udløser et tilskud på 30kr/t i op til 2 år afhængigt af uddannelsens længde. Du kan se et skema over regelforenklingen herunder.

Skema - voksenlærlingeordningen

Uddannelsesløft

Puljen til uddannelsesløft er målrettet dagpengemodtagere, der er over 30 år og som enten er ufaglærte eller faglærte med en forældet uddannelse.

Læs mere 

Brochure - uddannelsesløft 

Landsdækkende positivliste

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12