Et kursus kan bane vejen til dit næste job.

Dine muligheder afhænger både af, om du får dagpenge eller kontanthjælp, og om et bestemt kursus er en forudsætning, for at du kan få det næste job.

6 ugers jobrettet

Ifølge loven har du flest muligheder, hvis du er medlem af en a-kasse og ufaglært eller faglært. Det er bl.a. retten til 6 ugers jobrettet uddannelse. Du kan vælge at bruge din ret til 6 ugers jobrettet på en pakke, der udbydes af skolerne. F.eks. kan du se kursuspakkerne på Erhvervsskolen i Nordsjælland her: https://www.esnord.dk/uddannelser/kursuscenter/uddannelsesforloeb/kursuspakker-for-ledige

Du kan også selv sammensætte dine 6 uger ud fra listen over godkendte kurser. Du skal være opmærksom på, at du kun kan vælge kurser indenfor ét brancheområde. Den samlede oversigt over godkendte kurser finder du her: https://star.dk/media/8224/positivliste_23_10_2018.pdf

Du tilmelder dig 6 ugers jobrettet kursus i din a-kasse. A-kassen kan også vejlede dig om, hvilke kurser, der giver de bedste jobchancer.

Kurser for alle dagpengemodtagere

Det regionale arbejdsmarkedsråd vælger en række kurser inden for områder, hvor der er mangel på arbejdskraft. Du kan se listen her: https://www.rar-bm.dk/en/rar-hovedstaden/beskaeftigelsespolitik/positivliste-for-regional-uddannelsespulje/positivliste-for-regional-uddannelsespulje-rar-hovedstaden/

Hvis du finder noget spændende, du mener passer med din baggrund og dine interesser, skal du tale med dit jobcenter om bevilling af kurset.

Overblik over aktuelle kurser

www.amukurs.dk Her vises alle AMU-kurser opdelt efter brancheområde, så du kan få et overblik over mulighederne. Amukurs viser kun kurser, der rent faktisk udbydes.

Hvis du ved præcis, hvilke kurser, du ønsker at deltage i, kan du gå direkte på www.efteruddannelse.dk og se hvor det udbydes.

www.find.uddannelse.dk giver et overblik over kurser og efteruddannelse på alle uddannelsesniveauer. Der er kurser fra mange udbydere. Husk at kurserne er rettet mod deltagere i beskæftigelse eller deltagere, der selv betaler. Hvis du er ledig, er det dit jobcenter, der vurderer om et kursus er den korteste vej til et arbejde.

NRS udbyder med jævne mellemrum kursesforløb, som er målrettet en specifikke brancher, hvor vi kan se, der er mangel på arbejdskraft. Læs mere om de forskellige forløb her.

Kursuskalender  

Hillerød Kommune

Trollesmindealle 27
3400 Hillerød
Telefon 7232 0000
Fax 7232 3213
Skriv til Hillerød Kommune
CVR nr. 2918 9366

EAN numre

Tilgængelighedserklæring

Åbningstider

Mandag - onsdag kl. 10 - 15
Torsdag kl. 12 - 18
Fredag kl. 10 - 13

 

Telefontider

Mandag - onsdag kl. 10 - 14
Torsdag kl. 12 - 17
Fredag kl. 10 - 12