9 jobcentre i Nordsjælland har med etableringen af Nordsjællands Rekrutteringsservice (NRS) siden januar 2016 styrket samarbejdet med virksomhederne om rekruttering af ledig arbejdskraft på tværs af kommunerne.

Der er en række grunde til at styrke rekrutteringssamarbejdet i Nordsjælland. 

Nordsjælland og Hovedstadsregionen er på vej ind i en mulig højkonjunktur. Den faldende ledighed betyder, at virksomhedernes rekrutteringsgrundlag bliver smallere både lokalt og nationalt, og det er derfor nødvendigt at samarbejde systematisk omkring rekruttering på tværs af kommunegrænser for at sikre virksomhederne de bedst mulige kandidater til jobåbninger og for at understøtte væksten i Nordsjælland.

Den faldende ledighed betyder også, at der ikke er tilstrækkelig med uddannet arbejdskraft, og jobcentrene må derfor samarbejde om at få opkvalificeret de ledige ufaglærte, så de får de rette kompetencer til at kunne varetage opgaver i virksomhederne.

Nordsjællands rekrutteringsservice arrangerer og bestiller kurser og opkvalificeringsforløb i samarbejde med brancheorganisationer og virksomheder. Vi hører gerne om ideer til nye forløb, hvor et kursus kan afhjælpe virksomhedernes rekrutteringsudfordringer og give ledige medborgere en chance for et job. 

NRS samarbejder med de to andre netværk på Sjælland: Hovedstadens Rekrutteringsservice (HRS) og Jobcentrenes Rekrutteringsservice (JRS) omkring rekruttering og opkvalificering. Til sammen dækker de tre netværk alle kommuner i Østdanmark.

Download mere information her >

 

 

 

Nordsjællands Rekrutteringsservice

Trollesmindealle 27

3400 Hillerød

Telefon: 72 32 31 20

E-mail: kontakt@nrs.support