Vi gearer til vækst

 

”Der er travlt i Nordsjælland, men vækst kommer ikke af sig selv. Skal opgaverne løses, kræver det de rigtige kundskaber. Det er her NRS kommer ind i billedet, ” fortæller Birthe V. Samuelsen fra Nordsjællands Rekrutteringsservice (NRS). Her er hun opkvalificeringskonsulent og har allerede flere kurser og rekrutteringer bag sig.
”Uanset om man er stor eller lille, så har man brug for kvalificerede arbejdstagere. Men det er ikke altid, de er lige til at plukke. Specielt ikke nu, hvor der er kommet gang i hjulene. Men henvender man sig til os, så kan vi ofte hjælpe,” Siger Birthe V Samuelsen fra NRS.

Rekruttering og kurser

Det tværkommunale samarbejde under NRS har ofte opgaver med at finde specialister, men opkvalificering er også en del af opgaven.
”Ofte går vi ud i alle Nordsjællands kommuner og leder efter spændende medarbejdere, men vi bruger også vores netværk i Hovedstaden til at finde de rette specialister. En anden opgave er også at overvåge behovet for opkvalificering,” forklarer Birthe V. Samuelsen.
Når NRS konstaterer, at der er flere firmaer inden for samme branche, der har ens behov, så begynder en større orkestrering af kurser, som de lokale arbejdspladser efterspørger her og nu.

På tværs

”Vi er et lille team, der løbende tager initiativ til at oprette egentlige kursushold efter behov på erhvervsskolerne, så Nordsjælland er sikret, at der er lønmodtagere, der kan tage det ledige arbejde”, siger Birthe V. Samuelsen. Hun forklarer, at organiseringen typisk tager et par måneder og kun kan lade sig gøre, når tilpasning af udbud og efterspørgsel sker på tværs af kommunerne.

”I løbet af et par måneder, kan vi geare et helt hold af ledige til arbejde. Vi kan se at kursusløftet i sidste ende skaber vækst i lokalområderne,” slutter Birthe V. Samuelsen fra Nordsjællands Rekrutteringsservice.

Nordsjællands Rekrutteringsservice

Trollesmindealle 27

3400 Hillerød

Telefon: 72 32 31 20

E-mail: kontakt@nrs.support