Nyheder

Få faglærte til de ledige job

De ledige stillinger hober sig op i nogle brancher i øjeblikket, skriver Frederiksborg Amts Avis. Det drejer sig blandt andet om bygge- og anlægsbranchen, hvor antallet er næsten tredoblet i løbet af de seneste tre år.

Læs hele artiklen fra Frederiksborg Amts Avis her.

 

Du kan også høre vores podcast her:

http://mixfm.nu/podcast/2018-09-24%20Fokus%20på%20Jobmesse%20i%20Frederikssund%20hallen.mp3

 

Stort behov for arbejdskraft til tre store byggerier i Hovedstadsområdet

Der bliver brug for op mod 15.000 hænder – både faglærte og ufaglærte – når tre store byggerier går i gang i Hovedstadsområdet; Metro Sydhavn, Letbane Ring 3 og Nyt Hospital Nordsjælland. Det viser en ny rapport udarbejdet af COWI.

                                         

Rapporten viser, at                                                       

  • Arbejdskraftbehovet er på 8.000 årsværk. Knap halvdelen forventes at være faglært arbejdskraft, mens resten er specialiseret ufaglært arbejdskraft og faglærte struktører. Her spænder opgaverne bredt herunder også struktør- og betonarbejde.
  • De afledte effekter af anlægsbyggerierne forventes at skabe næsten skabe næsten lige så meget behov for arbejdskraft med 7.500 årsværk fordelt på jobområder som rådgivning, vagt, anden operationel service, transport og IT- & information.
  • Der er få ledige faglærte. Der er et gennemsnit på fem ledige faglærte fordelt på seks faggrupper pr. kommune i Region Hovedstaden.
  • Der er få ledige ufaglærte med erfaring fra bygge- og anlægsområdet. Der er et gennemsnit på 24 ledige ufaglærte pr. kommune med minimum tre mdr. erfaring de sidste to år.

Du kan læse hele pressemeddelelsenRegion Hovedstadens hjemmeside.

 

 

 

Nordsjællands Rekrutteringsservice

Trollesmindealle 27

3400 Hillerød

Telefon: 72 32 31 20

E-mail: kontakt@nrs.support